După sârbi, a venit rândul şi celor din Muntenegru. Un grup de boxeri, nevoiţi să facă cale întoarsă de pe Aeroportul Chişinău

Anticoruptie.md
15/02/2023
Facebook

Prim-ministrul Muntenegrului, Dritan Abazović, a declarat, pe 14 februarie, că nu deține informații că persoane din Muntenegru ar fi fost vizate în presupusul plan de răsturnare a puterii de la Chișinău.

„Vom încerca să luăm legătura cu guvernul lor pentru informații suplimentare. Dacă va fi nevoie, serviciile noastre de securitate vor efectua verificări suplimentare. Dacă au mai multe informații, suntem gata să le auzim”, a declarat Abazović pentru corespondenții Europei Libere de la Podgorica.

Cinci boxeri din Muntenegru au fost opriţi, împreună cu antrenorul lor, la Aeroportul Internaţional Chişinău de poliţiştii moldoveni de frontieră, care nu le-au permis accesul în Republica Moldova.

Sportivii din Muntenegru au scris pe p pagina de Facebook a clubului sportiv din care fac parte că au venit să participe la un turneul internațional ”Pavel LUSCESCHII”, care se desfășoară la Chişinău în perioada 15-17 februarie, dar le-a fost interzis accesul.

”Pe Aeroportul din Chișinău, polițiștii nu au permis echipei noastre să intre în Republica Moldova, fără a ne oferi vreo explicație. După câteva ore de așteptare, boxerilor noștri le-au fost luate actele și li s-a cerut să se întoarcă cu primul avion, care decolează mâine, la 9:20, cu destinația Istanbul, după care vor urca în altă aeronavă la 19:40 cu destinația Podgorica”, au scris pe Facebook pugiliştii.

Amintim că, 12 cetăţeni ai Serbiei, care s-au dat drept suporteri ai echipei Partizan Belgrad, care urmează să joace un meci cu echipa Şeriff Tiraspol, au fost nevoiţi să facă cale întoarsă de la Aeroportul Internaţional Chişinău.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat luni într-o conferinţă de presă că Serviciul de Informații și Securitate are informații despre planurile de implicare a cetățenilor Rusiei, Belarusului, Serbiei și Muntenegrului într-o lovitură de stat la Chişinău, pusă la cale de Kremlin.


 

Anticoruptie.md
15/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii