După trei false start-uri, o nouă tentativă de a convoca CSP

Viorica Mija
31/01/2023
Colaj CIJM

O nouă tentativă de a soluționa ordinea de zi a  Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) de săptămâna trecută, după ce miercuri, vineri și sâmbătă aceasta nu a avut loc din lipsă de cvorum. De la ședințe au lipsit Sergiu Litvinenco, ministrul Justiţiei, Andrei Cebotari şi Lilia Potâng, desemnaţi din partea societăţii civile.

Ordinea de zi a ședinței de marți, 31 ianuarie, cuprinde patru subiecte, care urmau să fiie examinate săptămâna trecută. Este vorba despre acordarea distincțiilor cu ocazia Zilei Procuraturii, care este prima chestiune. Anticoruptie.md a analizat lista cu aspiranții la distincții.  

În plus, așteaptă să fie examinată cererea prealabilă înaintată de Eduard Bulat privind suspendarea și anularea concursului pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), cea înaintată de către Eugeniu Rurac privind anularea Hotărârii CSP de constituire a Comisiei pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al PCCOCS, dar și sesizarea membrului Comisiei Speciale de preselecție a candidaților la funcția de procuror – șef al PCCOCS, Iulian Groza.     

Miercurea trecută, cinci membri ai Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), aleşi din rândul acuzatorilor, au lansat acuzaţii grave în adresa membrilor Consiliului, a lui Sergiu Litvinenco, ministrul Justiţiei, Andrei Cebotari şi Lilia Potâng, desemnaţi din partea societăţii civile, pe motiv că au boicotat ședința la care urmau să fie promovaţi în funcţii asministrative mai mulţi procurori şi să fie votată lista celor nominalizaţi pentru distincţii cu ocazia Zilei Procuraturii. De altă parte, cei trei au declarat că nu li s-a oferit timp să verifice candidaţii.

Viorica Mija
31/01/2023Follow us on Telegram

Comentarii