Edilul Dorin Chirtoacă: „Nu mi-am angajat rudele la Primărie”

Julieta Savițchi
30/03/2016
Dorin Chirtoacă. Foto: Adevărul Moldova

Dorin Chirtoacă, primarul municipiului Chişinău, respinge acuzaţiile potrivit cărora ar fi angajat mai multe rude la Primăria Capitalei. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR  Moldova.

„Timp de opt ani nu am angajat nicio rudă în Primăria Chişinău. Am nişte principii. Nu-mi angajez rudele”, a declarat edilul Capitalei. Întrebat despre şeful Direcţiei generale transport public şi căi de comunicare, Igor Gamreţki, care i-a fost coleg de clasă, edilul a spus că acesta a fost angajat pentru meritele şi abilităţile sale. „Gamreţki a început să lucreze în partid încă în 2007 şi au trecut şapte ani ca acesta să ajungă şef de direcţie în Primărie. Atunci când a fost numit şef de direcţie, eu singur am anunţat că e fostul meu coleg de clasă, pentru ca lucrurile să nu fie interpretate greşit”, a adăugat edilul.

Presa a scris anterior că şefa Direcţiei economie şi reforme, Aliona Berdilă, este nepoata soţiei lui Mihai Ghimpu, Dina Ghimpu. Mihai Josan, unchiul lui Dorin Chirtoacă, este şef al unei întreprinderi municipale de gestionare a fondului de locuinţe. Unul dintre verişorii primarului, Radu Josan, este directorul unei întreprinderi auto a municipalităţii, iar fratele acestuia, Tudor Josan, este adjunctul lui Igor Gamreţki. 

Julieta Savițchi
30/03/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii