Energie electrică la preț vechi în luna martie

Mihaela Cibotaru
27/02/2023
imagine simbol

Întreprinderea Energocom a prelungit pentru încă o lună contractul de achiziție a energiei electrice cu Centrala termoelectrică Moldovenească din regiunea transnistreană (MGRES). În baza contractului, prețul de achiziție a energiei electrice rămâne de 73 de dolari/MWh.

În luna martie, de la MGRES vor fi procurate cca 244 000 MWh, ceea ce va acoperi 88% din necesarul de energie.

Totodată, în luna martie Energocom va procura energie electrică de la S.A. Nuclearelectrica din România - 30 MWh bandă pe timp de zi și 10 MWh bandă pe timp de noapte. Conform contractului semnat cu Nuclearelectrica, în martie urmează a fi procurate cca 18 000 MWh, la preț de aproximativ 91 de euro/ MWh.

Suplimentar, în orele de vârf urmează a fi procurate încă 5% din electricitate de pe bursa română OPCOM.

Mihaela Cibotaru
27/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii