„Este un parteneriat care va susține realizarea priorităților noastre naționale”. Subiectele discutate de șefa statului, Maia Sandu, și secretarul general al ONU, Antonio Guterres

Mădălin Necșuțu
10/05/2022

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut miercuri o întrevedere cu secretarul general al ONU, António Guterres, în care cei doi oficiali au discutat despre consecințele războiului din Ucraina pentru Republica Moldova și despre eforturile autorităților de a continua proiectele de dezvoltare a Republicii Moldova în pofida situației de securitate dificile din regiune.

Maia Sandu a menționat că Republica Moldova mizează în continuare pe cooperarea cu Națiunile Unite pentru a răspunde mai eficient la numeroasele provocări cu care se confruntă Republica Moldova și a mulțumit pentru sprijinul acordat până acum, inclusiv ajutorul financiar direct oferit refugiaților ucraineni și familiilor ce îi găzduiesc.

„În cadrul întrevederii, șefa statului a primit asigurări că, în scurt timp, aceste ajutoare vor ajunge la toți cei care au nevoie de ele. Totodată, secretarul general al ONU, António Guterres, a transmis tuturor cetățenilor Republicii Moldova gratitudinea sa pentru solidaritatea manifestată față de refugiații din Ucraina”, se arată în comunicatul președinției.

Discuțiile oficialilor au vizat și noul cadru de parteneriat ONU-Moldova pentru următorii cinci ani.

„Este un parteneriat care va susține realizarea priorităților noastre naționale în domeniul drepturilor omului și al dezvoltării, al consolidării statului de drept și democrației, și va contribui la îmbunătățirea condițiilor de viață ale cetățenilor. Vrem să construim o lume mai sigură și mai bună pentru toți. De aceea, am reconfirmat susținerea noastră pentru agenda de dezvoltare durabilă a ONU”, a mai adăugat Maia Sandu.

Mădălin Necșuțu
10/05/2022Follow us on Telegram

Comentarii