Ex-guvernatoarea Găgăuziei Irina Vlah, cu asociație obștească, dar mesaj politic. Reacția guvernării: „A fost creată deschis și oficial Platforma Kremlin”

Anticoruptie.md
16/11/2023
captura video

Fosta bașcană Irina Vlah revine în centrul atenției. Vlah a anunțat joi, 16 noiembie, despre lansarea asociaței obștești „Platforma Moldova”. Scopul și obiectivele asociației nu au fost anunțate, în schimb politiciana a venit cu un val de critici asupra guvernării și a făcut apel către partidele politice de opoziție să i se alăture. Cu o replică la acuzațiile aduse a venit deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Radu Marian. Acesta a comentat că platforma politică anunțată de fosta guvernatoare ar fi una ghidată de la Kremlin.

„Anunț lansarea asociației obstești "Platforma Moldova". Consider că după 18 ani în carieră politică, în Legislativ, apoi în executiv, posed competențele necesare unui lider, capabil să unească în jurul său oameni onești și adevărați patrioți. Mă adresez către partidele de opoziție, indiferent de doctrină. Acum unica doctrină trebuie să fie responsabilitatea și dragostea pentru țară. Aceasta este platforma unde sinergia noastră va da rezultate”, a declarat Irina Vlah.

Vlah nu a oferit detalii jurnaliștilor despre frontul comun pe care intenționează să-l formeze alături de „oamenii competeți”, care au fost invitați să fie parte a Platformei Moldova. „V-am spus, eu v-am dat informații și acum putem să prezentăm și comunicatele pe care le-am pregătit”, a conchis Vlah.

În schimb, deputatul Radu Marian a venit punctual cu o serie de argumente care, potrivit lui, arată adevăratele interese ale Irinei Vlah. 

„Azi la Chișinău a fost creată deschis și oficial Platforma Kremlin, oricum alege să o numească Irina Vlah. Kremlinul vrea peste noapte să-și transforme agenții în așa-numiți politicieni proeuropeni, însă noi ținem minte cum Irina Vlah, iubitoarea de sacouri de 2000 euro, lupta deschis împotriva interesului Moldovei. (...) Platforma Kremlin o să încerce acum să ne convingă cât de tare se căiește și să se jure că sunt europeni. Așa au primit indicație de la Moscova”, a precizat Marian într-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

Irina Vlah a câștigat alegerile în UTA Găgăuzia, în 2015 și 2019. Conform legii, ea nu a putut candida în scrutinul din acest an pentru al treilea mandat. Mandatul Irinei Vlah în funcția de bașcan al Găgăuziei a expirat pe 19 iulie 2023. În urma scrutinului din 14 mai, Găgăuzia a ales-o pe candidata Partidului „ȘOR”, Evghenia Guțul, la funcția de bașcan.

Anticoruptie.md
16/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii