Ex-preşedintele Igor Dodon rămâne fără un judecător. Demisii în lanţ la Curtea Supremă de Justiţie

Anticoruptie.md
14/02/2023
Sediul CSJ

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a acceptat, marţi, cererile de demisie a 12 judecători de la Curtea Supremă de Justiţie. Astfel, instanţa supremă a rămas fără jumătate din judecători.

Este vorba despre Ala Cobăneanu, Liliana Catan, Iurie Diaconu, Galina Stratulat, Svetlana Filincova, Iurie Bejenaru, Victor Burduh, Victor Boicu, Ghenadie Plămădeală, Nadejda Toma, Elena Cobzac, Maria Ghervas.

Unul din judecătorii de la CSJ, care părăseşte sistemul, este Ghenadie Plămădeală, membru al completului de judecată care examinează dosarul în care ex-preşedintele Igor Dodon este învinuit corupere pasivă şi finanţare ilegală a unui partid politic.

Motivele demisiilor de la CSJ nu au fost făcute publice.

CSM a mai dat curs cererilor de demisie a trei magistrate de la Curtea de Apel Chişinău: Maria Buzu, Liuba Pruteanu şi Maria Guzun.

Anticoruptie.md
14/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii