FALS // Ministerul Apărării nu expediază chemări la exerciții și antrenamente de mobilizare militară

Crina Dumitriu
30/04/2022

Ministerul Apărării condamnă tentativele de expediere în adresa cetățenilor din nordul Republicii Moldova a ordinelor de chemare la exerciții și antrenamente de mobilizare venite din partea Centrelor militar-teritoriale. Un document, calificat drept unul fals de autorități, a fost publicat pe rețelele sociale. Poliția anunță că a identificat  persoana care trimitea ordine de zi false în numele comisiilor militare din nordul țării.

„Ministerul Apărării nu a transmis și nu expediază solicitări de prezentare a persoanelor fizice la centrele militar-teritoriale din țară în aceste scopuri. Aceste documente reprezintă niște falsuri”, menționează Ministerul Apărării într-o adresare publică. 

Ministerul Afacerilor Interne afirmă că pe numele persoanei identificate că ar fi distribuit ordine false a fost  întocmit dosar penal. În prezent se verifică dacă această persoană a acționat de una singură sau este vorba de un grup organizat. 

Suspectul riscă o amendă de până la 47 500 lei, pedeapsă sub formă de muncă publică, perioadă de 180 până la 240 ore sau până la 5 ani închisoare.

Ministerul Afacerilor Interne cheamă cetățenii la pace și recomandă să nu se implice într-o campanie de dezinformare.

Crina Dumitriu
30/04/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii