Filip și-a convocat miniștrii: „Solicit să fie asigurată activitatea în regim normal a instituțiilor publice”

Anticoruptie.md
10/06/2019
Foto: gov.md

Pavel Filip a convocat luni, 10 iunie, în ședință, în Casa Guvernului, miniștrii săi, secretarii de stat, șefii de agenții și instituții publice pentru a discuta despre modul de funcționare a Guvernului în contextul actualei situații politice. Fostul premier a solicitat „să fie asigurată activitatea în regim normal a instituțiilor publice, în baza Constituției și legilor țării, astfel încât cetățenii să nu aibă de suferit în urma crizei politice”.

Filip și-a argumentat demersul, invocând decizia Curtii Constituționale din 7 iunie, conform căreia termenul limită de formare a Guvernului ar fi expirat, iar președintele ar fi obligat să dizolve Parlamentul.

„Pentru că șeful statului a refuzat să își îndeplinească obligațiile constituționale, Curtea a constatat circumstanțele care justifică dizolvarea Parlamentului și a decis că decretul privind dizolvarea legislativului și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate urmează să fie semnat de prim-ministrul Pavel Filip, în calitate de președinte interimar”, a motivat Filip.

La ora 12.00 la Parlament s-a convocat Guvernul condus de Maia Sandu, ales de majoritatea parlamentară, formată la 8 iunie curent.   

Amintim că mai multe organizații internaționale și-au reafirmat până acum sprijinul pentru noul guvern format la Chișinău. 

Anticoruptie.md
10/06/2019

Comentarii