„Finanțare specială” pentru Moldova din partea FMI

Ilie Gulca
30/07/2021

Republica Moldova ar putea obține, până la sfârșitul lunii august, „o finanțare specială” în valoare de 236 de milioane de dolari din partea Fondului Monetar Internațional (FMI). Despre acest lucru a anunțat Maia Sandu vineri, după o discuție cu directorul general al FMI, Kristalina Georgieva.

Debursarea va fi posibilă după ce va fi aprobată de Consiliul de administrare al FMI, se precizează într-un comunicat al Președinției.

„Am discutat despre necesitatea eliminării imediate a tuturor barierelor care au condus la blocarea unui nou program al FMI pentru Republica Moldova”, a spus președinta Maia Sandu.

Kristalina Georgieva a asigurat președinta Republicii Moldova de disponibilitatea Fondului de a colabora în continuare cu Republica Moldova.

La sfârșitul anului 2020, Republica Moldova a ratat încheierea unui acord de finanțare cu FMI. Fosta majoritate PSRM-Șor nu a îndeplinit condițiile impuse de această instituție financiară privind consolidarea independenței Băncii Naționale.

Mai mult, PSRM a propus demiterea mai multor demnitari numiți în perioada regimului Plahotniuc, inclusiv a guvernatorului Băncii Naționale, Octavian Armașu.  

Ilie Gulca
30/07/2021Become a Patron!

Comentarii