Flurona devine pericol public: alte două decese anunțate de autorități. Cum ne protejăm

Viorica Mija
15/01/2023
Colaj CIJM

Ministerul Sănătății a anunțat alte două decese cauzate de virusul gripal. Este vorba despre doi bărbați de 54 și, respectiv, 52 de ani, moartea cărora a survenit în data de 13 ianuarie, în urma complicațiilor generate de infecția gripală.

Deși dosarele pacienților sunt încă în proces de examinare, este confirmat că un caz se referă la flurona – coinfecție a virusului care cauzează gripa și a virusului SARS-CoV-2.

„Reiterăm că riscul infectării cu gripă și alte infecții respiratorii virale acute poate fi redus prin respectarea măsurilor de prevenire, precum: evitarea aglomerațiilor; purtarea măștii de protecție, în special în transportul public, alte locuri aglomerate; respectarea distanței față de persoanele care prezintă simptome respiratorii; aerisirea periodică a încăperilor; respectarea igienei mâinilor, a etichetei tusei şi strănutului; vaccinarea antigripală”, avertizează autoritățile din sănătate.

La apariția primelor simptome specifice infecțiilor respiratorii – febră, tuse, strănut, dureri de cap, stare de slăbiciune, Ministerul Sănătății recomandă să consultăm medicul de familie.

În săptămâna 2-8 ianuarie a fost înregistrat primul caz de deces din cauza complicațiilor infecției gripale, primul în Republica Moldova în sezonul 2022-2023.

 

Viorica Mija
15/01/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii