„Fondurile pentru dezvoltare”. Despre ce se va discuta la Forumul primarilor organizat sub egida președintei Maia Sandu  

Ilie Gulca
08/12/2023

Cei 895 de primari din Moldova vor discuta, pe 9 decembrie, cu reprezentanții Guvernului, ai Parlamentului și experți din mediul asociativ despre dezvoltarea localităților în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Mai exact, este vorba de fondurile pentru dezvoltare regională și oportunitățile de modernizare pentru comunități. Forumul Primarilor va avea loc la Palatul Republicii, începând cu ora 9:00, iar reprezentanții mass-media vor avea acces la tot evenimentul, în baza legitimațiilor de presă.

Președinta a subliniat că obiectivul autorităților centrale și locale este să creeze comunități puternice, să îmbunătățească condițiile de trai acasă și să transforme Moldova într-o țară europeană.

„Doar împreună – administrația centrală și administrația locală – vom reuși să îndeplinim aceste cerințe și să îmbunătățim viața tuturor moldovenilor. Ne vedem pe 9 decembrie la Forumul primarilor!”, a îndemnat președinta Maia Sandu.

Pe 5 noiembrie, au fost organizate alegeri locale în Republica Moldova la care au participat circa 1,150 milioane de alegători, ceea ce reprezintă peste 41,4% din numărul total de alegători înscriși în listele electorale.

Ilie Gulca
08/12/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii