„Forțată să presteze servicii sexuale”. Un bărbat a fost extrădat din Olanda după ce a traficat o tânără din Nisporeni

Ilie Gulca
28/11/2023
PCCOCS

Un cetățean al României a fost extrădat din Olanda după ce a traficat în scop sexual o tânără din Nisporeni în Grecia potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale (PCCOCS).

Bărbatul de 34 de ani a recrutat-o pe tânără în 2012, atunci când aceasta avea vârsta de 18 ani. Din cauza că nici victima și nici soțul acesteia nu aveau venituri suficiente pentru un trai decent, învinuitul îi promisese că urma să lucreze în calitate de chelneriță în Atena cu un salariu atractiv.

După sosirea în Grecia, tinerei i-au fost luate actele și a fost forțată să presteze servicii sexuale. După ce nu a mai putut comunica cu soția sa, bărbatul victimei l-a contactat pe învinuit și i-a cerut să îi permită femeii lui să se întoarcă acasă. 

La șapte zile de la sosirea ei în Grecia, învinuitul i-a cumpărat bilet spre Moldova, iar soțul l-a denunțat autorităților. La solicitarea procurorilor PCCOCS, alți doi cetățeni români au fost anunțați în căutare în același dosar.

Bărbatul a fost anunțat în căutare în 2017 de Centrul pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului național de investigații, la solicitarea PCCOCS.

Extrădarea a avut loc prin intermediul Direcției cooperare polițienească internațională a Poliției, pentru ca ulterior să fie plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. 

 

Ilie Gulca
28/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii