Fosta adjunctă a lui Bogdan Zumbreanu va asigura interimatul funcției de director al CNA

Anticoruptie.md
18/06/2019
cna.md

Lidia Chireoglo, directoarea adjunctă a Centrului Național Anticorupție (CNA), va asigura interimatul funcției de director al instituției. Chireoglo a fost numită în acest post după ce fostul director, Bogdan Zumbreanu, a fost demis de Parlament la 8 iunie.

Conform deciziei Legislativului, adoptată marți cu 56 de voturi, Chireoglo va asigura interimatul până la alegerea noii conduceri a instituției în cadrul unui concurs. Lidia Chireoglo a fost numită în funcția de vicedirector în mai 2018, după ce a câștigat un concurs organizat în cadrul CNA. Ea a participat anterior și la concursul pentru funcția de director al Autorității Naționale de Integritate, a trecut toate etapele, dar spre final a renunțat la testul cu poligraful după ce câștigătoare a fost numită Rodica Antoci. 

Directoarea interimară a CNA are 38 de ani și o experiență de 14 ani în domeniul jurisprudenței. Ea a mai lucrat în ultimii ani în calitate de ofițer de urmărire penală în cadrul aceleiași instituții.  

Lidia Chireoglo a raportat pentru anul 2018 venituri salariale de 322,7 mii de lei, iar pentru soțul ei, angajat la SRL Cargocentru, venituri de 65,5 mii de lei. Conform Declarației de avere și interese personale pentru 2018, familia Chireoglo nu dispune de spațiu locativ, deține în proprietate doar un teren de 0,069 ha și un automobil de model VW TOURAN fabricat în 2005 și procurat în 2013 cu 4.500 de euro.

Anticoruptie.md
18/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii