Fostul primar al Bucureștiului, Sorin Oprescu, condamnat definitiv pentru corupție la peste 10 ani de închisoare în România

Mădălin Necșuțu
13/05/2022

Fostul primar social-democrat al Bucureștiului între 2008 și 2015, Sorin Oprescu, a fost condamnat, vineri, la 10 ani și opt luni pentru acte de corupție de către Curtea de Apel București.

Sentința este definitivă. El era acuzat de luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu. În 2019, el a fost condamnat la 5 ani și patru luni de închisoare, dar atât procurorii cât și apărătorii lui au făcut apel. De data aceasta, judecătorii Curții de Apel i-au dublat sentința precedentă.

În plus, instanța a decis și confiscarea extinsă a sumelor de 102.000 lei românești [circa 20.000 de euro] și 9.400 de euro, dar cel mai important a mai multor case și terenuri deținute de fostul primar general Sorin Oprescu în București pe strada Herăstrău și în localitatea Ciolpani de lângă București.

Politiștii nu l-au găsit acasă când au merg să-l ridice de la domiciul său. Sorin Oprescu a părăsit teritoriul României în urmă cu două săptămâni, potrivit unor surse ale Digi24.

Completul de la Curtea de Apel București a pronunțat condamnări cu închisoare ce totalizează peste 63 de ani pentru toți inculpații – foști directori din Primăria București și oameni de afaceri. Toți au fost acuzați de procurori de organizarea unui grup infracțional care atribuia contractele din bani publici contra mită.

Mădălin Necșuțu
13/05/2022Follow us on Telegram

Comentarii