Fotoliul de șef la PCCOCS rămâne deocamdată gol. Decizie de ultimă oră a CSP

Viorica Mija
02/03/2023
Colaj CIJM

Concursul pentru șefia Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), pus pe stop. Membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) au aprobat decizia de anulare a concursului. Asta, după ce, anterior, toți membrii comisiei de evaluare a candidaților și-au depus demisia, invocând imixtiuni și presiuni.

Pe 1 februarie, curent, toţi cei cinci membri ai Comisiei pentru evaluarea candidaţilor la şefia Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Speciale (PCCOCS) au depus cereri de demisie.

În aceeași zi, șeful interimar al Direcţiei urmărire penală a Centrului Naţional Anticorupţie, Eugen Rurac, s-a retras din concursul pentru funcţia de şef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cazuri Speciale (PCCOCS).

„Consider că acest concurs nu este unul obiectiv. Şi nu în ultimul rând, consider că instanţa trebuie să se expună pe marginea solicitării mele se excludere a lui Groza Iulian din comisie, dar şi asupra cererii de chemare în judecată a lui Eduard Bulat. Astfel, concursul trebuie să fie suspendat de drept în temeiul Codului Administrativ. Din aceste considerentem nu doresc să pierd timpul cu acest concurs butaforic", a explicat pentru Anticoruptie.md Eugen Rurac.

La etapa inițială, trei candidați s-au înscris în cursa pentru şefia Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Speciale (PCCOCS). Este vorba despre Eugen Rurac, Sergiu Russu şi Andrei Maţco. Anticoruptie.md a prezentat cele mai importante informații din cariera lor.

Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a examinat dosarele candidaților în ședință închisă, în data de 23 ianuarie. Etapa a doua a preselecției, și anume intervievarea candidaților, urma să aibă loc pe 1 februarie 2023, dar nu a putut fi desfășurată din cauza demisiei in corpore a membrilor comisiei de evaluare.

Viorica Mija
02/03/2023Follow us on Telegram

Comentarii