Fragmente de rachetă au căzut la Chițcani, regiunea transnistreană

Mihaela Cibotaru
25/09/2023
Pervyi prednistrovskii

În satul Chițcani din regiunea transnistreană a Republicii Moldova au căzut, luni noaptea, fragmentele unei rachete C-300, după ce în jur de ora 1 noaptea, sătenii au auzit o explozie puternică, anunță pres din zona separatistă. În urma incidentului, distrugeri și victime nu au fost înregistrate. Nu se știe deocamdată cui aparține racheta. 

Explozia a fost auzită și de locuitorii Tiraspolului și Benderului. Potrivit lui Oleg Beleacov, membru al Comisiei unificate de Control din partea autorităților separatiste, fragmentele rachetei au căzut într-o grădină privată. „Fragmentul a căzut în grădină, a intrat parțial în pământ, dar nu a explodat și nu a provocat nicio pagubă. El a rămas intact, grație cărui fapt nu au fost victime”, a spus Beleacov.

El a menționat că la locul incidentului s-au deplasat geniștii, oamenii legii și observatorii militari, iar fragmentele rachetei au fost evacuate din gospodăria privată.

Ministerul Apărării al Republicii Moldova (MS) scrie că la fața locului s-au deplasat observatorii militari din cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii. „La această etapă, nu este clară originea obiectului identificat și nici nu se confirmă din surse independente traiectoria acesteia”, a scris MA.

Incidentul va fi discutat în cadrul Comisiei Unificate de Control, întrucât satul Chițcani se află în Zona de Securitate.

Mihaela Cibotaru
25/09/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii