Germania donează Republicii Moldova 40 milioane de euro pentru acoperirea compensațiilor la energie

Cornelia Cozonac
17/11/2022

Germania va dona Republicii Moldova 40 milioane de euro pentru acoperirea compensațiilor la energie. Acest ajutor este condiționat de punerea în practică a unui fond de reducere a vulnerabilității energetice și a mecanismului de acordare țintită a compensațiilor. Despre aceasta scrie, pe pagina sa de facebook, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spătari. Ministrul a anunțat joi schema prin care vor fi plătite compensațiile pentru energie la diferite categorii de populație.   

„Cu alte cuvinte, dacă nu am fi avut Legea privind Fondul de reducere a vulnerabilității energetice, dacă nu am fi avut procedura de înregistrare pe compensatii.gov.md și atribuirea categoriilor de vulnerabilitate energetică, statul nostru nu ar fi beneficiat de acești bani. De fapt, fiecare familie care s-a înregistrat pe compensatii.gov.md a pus umărul la atragerea acestui ajutor!”, menționează ministrul Marcel Spătari.   

Grantul de 40 mln de dolari va fi oferit vineri, într-o ceremonie oficială. Ministrul Muncii precizează că „grantul oferit de Germania este echivalent cu aproape 90% din valoarea compensațiilor prevăzute pentru luna noiembrie”.

 

Cornelia Cozonac
17/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii