Goi în fața protestelor. „Scutul poporului” rămâne fără uniforme și stații radio

Anticoruptie.md
16/03/2023

Membrii „Scutului poporului”, asociația care declară că asigură ordinea publică la protestele organizate în centrul capitalei, nu vor mai putea purta uniformele, dar nici folosi stațiile radio, pe care le au în dotare  Asta, după ce membrii Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) au instituit noi reguli pentru manifestațiile publice.

Prin decizia CSE, este interzisă folosirea vestelor antiglonţ, huselor, centurilor şi vestelor tactice multifuncţionale, a camerelor de corp și stațiilor radio portabile în timpul manifestațiilor publice.

Totodată, persoanele care nu sunt învestite cu asemenea drepturi nu vor putea utiliza simbolurile corporative ale persoanelor juridice în timpul întrunirilor, manifestațiilor publice, mitingurilor sau altor evenimente publice. Excepție vor constitui zilele de sărbătoare și nelucrătoare.

Comisia Situații Excepționale a interzis și  comercializarea uniformelor de serviciu și însemnelor distinctive ale funcționarilor publici cu statut special și ale militarilor, cu excepția cazurilor în care achizițiile sunt inițiate în temeiul Legii privind achizițiile publice, fie la solicitarea funcționarilor publici.

 

Anticoruptie.md
16/03/2023Follow us on Telegram

Comentarii