Grup criminal care cerea taxe de protecție șoferilor pe rute internaționale, destructurat de oamenii legii

Anticoruptie.md
18/05/2022

Grupul era format din opt cetățeni moldoveni, care estorcau bani de la șoferii din Republica Moldova care circulau în afara țării, cu microbuzele și autocarele destinate transportării pasagerilor și coletelor. Potrivit materialelor dosarului, aceștia pretindeau taxe săptămânale de protecție.

„Astfel, într-un episod investigat, în timp ce se aflau în Paris, Franța, aceștia l-au șantajat cu aplicarea armei și violenței periculoase pentru viață și sănătate pe un cetățean moldovean – șofer de microbuz care circula pe rute internaționale – iar ca urmare, au dobândit de la acesta mijloace bănești în sumă totală de până la 5.000 euro”, se arată într-un comunicat al Procuraturii.

La perchezițiile care au urmat la liderii acestui grup de crimă organizată, oamenii legii au depistat și ridicat sume mari de bani, bijuterii și alte obiecte de preț, provenite din activitatea criminală, care urmează să fie supuse expertizării. Oamenii legii au reținut numai patru persoane care făcea parte din acest grup. Ceilalți patru membri au fost anunțați în căutare internațională.

Anticoruptie.md
18/05/2022Follow us on Telegram

Comentarii