Hoţul strigă: „Hoţii!”. Ilan Şor promite să-i tragă la răspundere pe toţi cei care au furat Republica Moldova

Julieta Saviţchi
02/10/2022
Captură

Mii de moldoveni, majoritatea locuitori de la sate, au venit organizat pentru a treia duminică consecutiv la Chişinău să protesteze împotriva guvernării. Protestatarii au fost salutaţi de pe un ecran de deputatul Ilan Şor, care se ascunde în Israel pentru a nu fi tras la răspundere în dosarul fraudei bancare şi a promis că toţi cei care au furat şi sărăcit Republica Moldova vor răspunde în faţa legii.

„Dacă vom fi uniţi, în câteva săptămâni vom scăpa de această guvernare care s-a îmbogăţit pe spatele poporului, aducându-l la sapă de lemn. Noi luptăm pentru un trai îmbelşugat. Toţi care au furat Republica Moldova, sărăcind poporul, vor răspunde”, a promis din Israel deputatul condamnat la 7 ani şi 6 luni în dosarul furtului miliardului.

Ilan Şor i-a îndemnat pe protestatari să instaleze noi corturi pentru a protesta în regim non stop. „Dacă trebuie, vom împânzi tot Chişinăul cu corturi”, a declarat Ilan Şor.

Portalul Anticorupţie a scris anterior, probând prin înregistrări video, că oamenii sunt aduşi organizat la protestele din Capitală de către fruntaşii Partidului Şor, fiindu-le pus la dispoziţie transport gratuit. Mai mulţi pretinşi protestatari ne-au dezvăluit că sunt remuneraţi cu sume cuprinse între 200 şi 400 de lei pentru câteva ore de protest în zilele de duminică şi cu 2000 de lei pentru 24 de ore de protest non-stop în cort. Două protestatare chiar s-au luat la bătaie pentru un loc în cort.

Câţiva reporteri de la Ziarul de Gardă s-au infiltrat printre protestatari pentru a documenta din culisele protestelor şi au fost remuneraţi cu câte 400 de lei pentru că au partcipat la un protest organizat de Şor.

Julieta Saviţchi
02/10/2022Follow us on Telegram

Comentarii