Ideea europeană, mai presus de neînțelegerile politice. „Platforma DA” cheamă simpatizanții să participe la Adunarea „Moldova Europeană”

Mihaela Cibotaru
18/05/2023
Platforma Da

Chiar dacă are rezerve privitor la modul de organizare a Adunării „Moldova Europeană” și acuză PAS de nedorința de a colabora, „Platforma DA” îndeamnă simpatizanții partidului să participe la eveniment. PAS, pe de altă parte, califică acuzațiile ca fiind false și îi îndeamnă să dea dovadă de unitate.

„Platforma DA” susține că, prin felul în care guvernarea a gestionat organizarea evenimentului, a demonstrat că adevăratul scop al manifestației este legat de interesele politice și electorale înguste ale PAS. Potrivit membrilor Platformei, consultările organizate la Președinție privind organizarea evenimentului au purtat un caracter formal și organizatorii au ignorat experiența „Platformei DA” în organizarea unor ample manifestații publice.

Membrii Platformei declară că „nu este în interesul Republicii Moldova sabotarea acestei manifestații. Astfel, echipa Platformei DA îndeamnă simpatizanții partidului să susțină orice inițiativă care, într-o formă sau alta, este în favoarea integrării europene”. Totodată, „Platforma DA” adaugă că va respecta și decizia acelor membri și simpatizanți care nu vor dori să participe la evenimentul preconizat.

În declarație, „Platforma DA” acuză că oamenii săi din teritoriu au devenit ținta unor atacuri din partea deputaților PAS și reprezentanților Guvernului în teritoriu, care au drept scop să slăbească „Platforma DA” până la alegerile locale și să demotiveze oamenii să candideze din partea formațiunii.

Practică Platformei DA de a veni cu acuzații false și grosolane la adresa PAS continuă. Acesta practică nu i-a ajutat cu nimic până acum. Nu știu de ce o continuă”, a declarat pentru Anticorupție purtătoarea de cuvânt a fracțiunii PAS, Aurica Rusnac Jardan. „Îndemnăm Platforma DA să dea dovadă de unitate a frontului pro european. Îi așteptăm pe 21 mai in Piața Marii Adunări Naționale”, a spus Aurica Rusnac Jardan.

Amintim că pe data de 21 mai în Piața Marii Adunări Naționale, la inițiativa președintei Maia Sandu, va fi organizată Adunarea „Moldova Europeană. Pentru o bună desfășurare a evenimentului, autoritățile au lansat o pagină web dedicată – www.moldovaeuropeana.md.

Mihaela Cibotaru
18/05/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii