Ignatiev se victimează. Biroul Politici de Reintegrare nu a primit nicio notificare din partea Tiraspolului privind deplasări în „interes de serviciu”

Mădălin Necșuțu
12/08/2022
Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselky, întâlnire cu adjunctul administrației de la Kremlin, Dmitri Kozak

Autoritățile de la Chișinău spun că reprezentanții regimului de la Tiraspol nu au făcut nicio notificare oficială către Biroului Politici de Reintegrare, după ce autoritățile Republicii Moldova au interzis, de la 1 august, deplăsările de serviciu ale liderilor regimului separatist transnistrean.

„Până în momentul de față, Biroul Politici de Reintegrare nu a fost notificat oficial din partea Tiraspolului cu vreo notă de protest sau vreun alt document oficial pe această temă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Biroulului Politici de Reintegrare, Mariana Sarî, pentru Anticorupție.md.

Anterior, pretinsul șef al diplomației de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, declarase în presa de peste Nistru că a contactat Chișinău pentru a discuta despre nou ordin privind aceste notificări de deplasare, dar nu a primit niciun răspuns de la Chișinău.

Măsura a intrat în vigoare de la 1 august și nu se aplică decât „oficialilor” transnistreni în scop de serviciu. Astfel, chiar și aceștia se pot deplasa în străinătate în scopuri personale, la fel ca restul cetățenilor din stânga Nistrului.

„Prin acest mecanism se va asigura monitorizarea și responsabilizarea subiecților vizați din considerente de securitate și legalitate”, a mai declarat oficialul Biroului.  Decizia Chișinăului vine pe fondul mai multor declarații recente de la Tiraspol privind independența regiunii separatiste și alipirea ei la Rusia, dar și pe intensificarea războiului din sudul Ucrainei.

Mădălin Necșuțu
12/08/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii