Igor Dodon l-a propus pe unul din consilierii săi pentru funcția de prim-ministru

Anticoruptie.md
13/11/2019
agora.md

Fostul ministru al Finanțelor în Guvernul Filip, Ion Chicu, a fost propus de către președintele Igor Dodon pentru funcția de prim-ministru. Șeful statului a semnat miercuri seara două decrete, unul privind demisia Guvernului Sandu, iar altul, privind desemnarea candidaturii lui Ion Chicu.

„Nu putem să ne permitem ca această situație de criză să dureze prea mult. De aceea, perioada de suspans, pe care cineva și-o dorește, eu nu vreau să fie prelungită. Am constatat că Guvernul este demis. În această situație, președintele țării trebuie să înceapă procesul. Socialiștii au declarat că sunt gata să susțină o candidatura propusă de mine. Vedem ce vor face ceilalți deputați”, a declarat șeful statului în cadrul unui briefing.

Dodon a precizat că Ion Chicu are la dispoziție 15 zile pentru a forma lista de miniștri și programul de guvernare.

Amintim că fostul ministru al Finanțelor din Guvernul Filip, Ion Chicu, a fost numit consilier prezidențial la 8 iulie 2019.

După ce PSRM a anunțat moțiunea de cenzură Guvernului condus de Maia Sandu, în spațiul public s-a vehiculat că șeful statului intenționează să-l facă premier pe Ion Chicu.

Anticoruptie.md
13/11/2019Become a Patron!

Comentarii