Igor Grosu, nemulțumit de felul în care Agenția ONU pentru Refugiați din Moldova gestionează criza refugiaților

Mădălin Necșuțu
18/05/2022

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a arătat nemulțumit despre cum administrează Agenția ONU pentru Refugiați ajutorul pentru refugiații din Ucraina în Republica Moldova, fapt care i-a fost adus la cunoștiință și secretarului general ONU, Antonio Guterres, în recenta sa vizită la Chișinău.

„Eu nu sunt mulțumit de felul în care ONU gestionează acest proces. Ultimele date arată că doar 30.000 de refugiați au beneficiat de bani, în timp ce ei sunt 92.000 Și mai mic este numărul beneficiarilor de suport dintre familiile – gazdă. Noi ne-am manifestat nemulțumirea față de cei care gestionează acest buget mare din partea ONU. Am explicat asta și secretarului general ONU și îndemn cetățenii noștri să completeze formularele și să ceară ajutor”, a declarat Grosu la Radio Moldova.

El a explicat există în prezent două linii de finanațare pentru refugiați din partea ONU și anume una pentru persoanele care au plecat din calea rzăboiului din Ucraina de 2.200 de lei, dar și una pentru cei care îi găzduiesc aici în Republica Moldova în cuantum de 3.500 de lei.

„Oameni buni, bateți la ușa acestor centre. Sunt bani alocați atât pentru refugiați, cât și pentru familiile – gazdă, care au problemele lor și deja au făcut un lucru enorm găzduind refugiați. Am cerut ONU să ne spună dacă este nevoie să intervenim, să mobilizăm suplimentar oameni, operatori. E nevoie ca ei să se miște mai repede”, a mai spus Grosu.

Președintele Parlamentului a îndemnat oamenii să consulte site-ul www.dopomoga.gov.md și apoi să completeze formularele și să fie mai insistenți când este vorba de sprijinul financiar promis de ONU.
 

Mădălin Necșuțu
18/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii