Ilan Șor amenință procurorii responsabili de dosarul Violetei Ivanov: „Va trebui să răspundeți!”

Ilie Gulca
09/02/2022
Deputatul fugar Ilan Șor. Captură de ecran: Facebook.com

Președintele Partidului Șor, deputatul fugar Ilan Șor, a amenințat procurorii responsabili de dosarul colegei sale de formațiune, Violeta Ivanov, aflată în arest preventiv pentru 20 de zile, că vor „răspunde dur” pentru că au refuzat să îi permită fostei deputate să organizeze funeraliile mamei sale.  

„Vă asigur că toți cei care și-au bătut joc în acest hal de Violeta Ivanov vor răspunde dur, așa cum prevede legea [...] Știți foarte bine că Partidul ȘOR va veni la putere în curând, iar voi, stimați procurori, va trebui să răspundeți în fața legii [...] Dar vă asigur că fiecare dintre voi va răspunde pentru toate ilegalitățile pe care le-au comis”, a spus Ilan Șor pe pagina sa de Facebook, anunțând că, „după victoria formațiunii sale, Maia Sandu este clar că va da bir cu fugiții”.

De fapt, Violeta Ivanov, bănuită într-un dosar de îmbogăţire ilicită, a fost lăsată să îşi petreacă mama în ultimul drum.

Procurorii pe caz au admis solicitarea fostei deputate, aflată în arest preventiv în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), cu condiţia să meargă însoțită de escortă, apoi să revină în arest.

Mama Violetei Ivanov a decedat luni, a treia zi după ce Judecătoria Chişinău a plasat-o pe fiica sa pentru 20 de zile în arest preventiv.

Deputatul fugar Șor, cel care spune că președinta Maia Sandu va fugi în curând din Republica Moldova, a fost dat în urmărire internațională pe 23 decembrie 2021 și a fost lipsit de imunitate parlamentară pentru a două oară. Prima dată fusese lipsit de imunitate în legislatură precedentă, în august 2019.

Potrivit procurorului general interimar, Dumitru Robu, Ilan Șor este învinuit de introducerea unor informații false în declarația de avere și interese personale. Alte învinuiri sunt legate de furtul miliardului și concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

În 2017, Ilan Șor a fost condamnat de prima instanță la șapte ani și șase luni de închisoare în dosarul furtului unui miliard de dolari din cele trei bănci moldovenești – Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

El a reușit să fugă din Republica Moldova în vara anului 2019, după ce oligarhul Vladimir Plahotniuc a pierdut puterea politică.

Ilie Gulca
09/02/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii