Imaginea zilei vine din Rusia: „Iartă-ne, Ucraina!”

Anticoruptie.md
25/02/2023

După ce a pictat pereții magazinului pe care-l deține cu mesaje în susținerea apărătorilor ucraineni, un antreprenor din orașul Sankt-Petersburg, Rusia, pe nume Dmitri Șcurkin, a organizat un protest inedit, în data de 24 februarie, zi în care s-a împlinit un an de la declanșarea războiului de către Rusia.

Bărbatul a manifestat în tăcere, îngenunchind în fața magazinului său, însă mesajul trecut pe pancartă vorbește de la sine - „Iartă-ne, Ucraina!”

Anterior, Dmitri Skurkin a acoperit pereții magazinașului său cu inscripții în susținerea Ucrainei. Printre mesajele care apar, pictate cu vopsea roșie, sunt: „Pace pentru Ucraina, libertate pentru Rusia!", ”Mariupol, Bucha, Herson, Cernihiv...”,  "Borodianka, Odesa, Irpin...". Treptat, antreprenorul adaugă alte localități, care sunt atacate de armata rusă.

Pe numele lui Skurkin deja este intentat un dosar penal privind „discreditarea armatei”.

Anticoruptie.md
25/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii