Împușcături pe Aeroportul Internațional Chișinău// Două victime, confirmate

Anticoruptie.md
30/06/2023
Sursa: CIJM

UPDATE ORA 19.50  Premierul Dorin Recean oferă detalii despre atacatorul de la Aeroportul Internațional Chișinău. Este vorba despre un cetățean din Tadjikistan, de 43 de ani, căruia i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova din considerente de securitate.

„În timpul însoțirii sale către zona de tranzit pentru a fi returnat, acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară, cu arma sustrasă de la un angajat al poliției de frontieră. O altă persoană – pasager – a fost rănită și se află în îngrijirea medicilor. BPDS Fulger a reținut atacatorul. Transmit sincere condoleanțe familiilor victimelor. Guvernul va interveni cu ajutorul necesar. Instituțiile statului au crescut nivelul de mobilizare pentru asigurarea securității și ordinii publice. Poliția investighează cazul și va oferi toate detaliile”, a scris premierul Dorin Recean.

UPDATE ORA 19.00  Președinta Maia Sandu a precizat că instituțiile statului sunt în alertă sporită, iar Poliția și organele de forța sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova.

„Azi, la Aeroport a avut loc un incident grav în care un cetățean străin, ce a primit refuz de intrare în țară de la autoritățile Republicii Moldova, a împușcat mortal două persoane - un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară. Transmitem sincere condoleanțe familiilor și rudelor îndoliate - pierderea celor dragi este o durere nemărginită pentru familii. Este o zi tristă pentru noi toți”, a scris șefa statuluiu pe pagina sa de socializare.

 

UPDATE ORA 18.30  MAI informează că situația de pericol la Aeroport este sub control În urma capturării agresorului de către Brigada de poliție cu destinație specială FULGER situația de pericol din Aeroportul Internațional Chișinău a fost înlăturată.

„Cu regret, informăm publicul că există două victime ale agresorului. Acestea și-au pierdut viața în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, la datorie. Autoritățile restabilesc situația în zonă. Agresorul va fi tras la răspundere de instituțiile de aplicare a legii care au deschis dosar de cercetare penală pe această cauză. Cercetarea este deja declanșată de către Procuratura Generală. Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte. Pe timpul intervenției autoritățile au avut grijă să protejeze civilii care se aflau în zona de pericol”, anunță Poliția de Frontieră.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Autoritățile raportează două victime, un polițist de frontieră și un civil,  după ce un cetățean turc care a primit refuz de intrare în Republica Moldova a smuls arma de la un polițist de frontieră care-l însoțea și a tras câteva împușcături.

În aceste momente, Brigada de Poliție cu destinație specială „FULGER” a descins la fața locului. Toate zborurile au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuați din aeroport.

Bărbatul, un cetățean turc, după ce a fost anunțat că nu va putea intra în Republica Moldova și era însoțit pe culoarul alb, a sustras arma polițistului de frontieră și a deschis focul la întâmplare.

Ministerul Afacerilor Interne informează că toate autoritățile statului competente se află la fața locului.

„Lucrăm pentru a aduce la normalitate situația”, afirmă MAI.

Anticoruptie.md
30/06/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii