În primăvară, preţuri mai mari la căldură pentru Chişinău

Mihaela Cibotaru
28/02/2023
imagine simbol

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat astăzi majorarea tarifului la căldură cu peste 25%. Prețul unei gigacalorii va fi de 3577 de lei, cu 700 de lei mai mult decât prețul anterior.

Noul tarif va intra în vigoare după publicare în Monitorul Oficial.

Tariful la căldură a fost revizuit la solicitarea „Termoelectrica”, adresata la începutul lunii februarie. Termoelectrica a motivat aceasta prin diferența de 37% la prețul achitat pentru gaz de companie în prezent, față de cel inclus în tariful în vigoare.

Ultima dată tarifele pentru agentul termit în capitală au fost revizuite de ANRE în septembrie 2022.

Mihaela Cibotaru
28/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii