Încă 2 magistrați au trecut cu brio prin filtrul de integitate al Comisiei Pre-Vetting

Tatiana Gherţa
23/01/2023
Comisia Pre-Vetting

Doi din cei patru magistrați care au fost audiaţi luni de Comisia Pre-Vetting pentru a rămâne în concursul pentru un mandat în Consiliul Superior al Magistraturii, au trecut filtrele Comisiei.

Este vorba de Vasile Șchiopu, judecător la Judecătoria Ungheni, și Sergiu Caraman, judecător la Judecătoria Criuleni. Potrivit Comisiei, ambii candidați corespund criteriilor de integritate financiară și etică.

Candidații Sergiu Osoianu, judecător la Judecătoria Strășeni și Ecaterina Buzu, judecătoare la Judecătoria Orhei, au picat testul de integritate. Comisia nu a prezentat o motivație clară, menționând doar că aceștia nu promovează evaluarea.

Cei care nu sunt de acord cu rezultatul evaluării au 5 zile la dispoziție pentru a contesta decizia la Curtea Supremă de Justiție.

Până în prezent, 5 candidați la funcții în CSM au promovat evaluarea comisiei, 12 au fost descalificați, iar în privința altor 11 candidați membrii comisiei își vor exprima deciziile în viitorul apropiat.


 

Tatiana Gherţa
23/01/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii