Incendiile din Portul Giurgiuleşti: s-a prăbuşit al doilea rezervor cu şrot de floarea soarelui

Anticoruptie.md
22/01/2023
ISGU

Pompierii au fost nevoiţi să deterioreze, în noaptea de duminică, al doilea rezervor cu peste o mie de tone de şrot de floarea soarelui pentru a localiza incendiul izbucnit la 20 ianuarie în Pirtul Giurgiuleşti.

„În urma deteriorării de către specialiști a elementului din partea de jos a rezervorului, construcția s-a prăbușit, iar pompierii au reușit să ajungă la focar și să stingă flăcările deschise.

Începând cu data de 20 ianuarie angajații IGSU au asigurat securitatea antiincendiară în preajma rezervoarelor cu șrot din Portul Internațional Liber Giurgiulești, după ce și al doilea siloz ardea. La moment pompierii acționează pentru lichidarea totală a incendiului și efectuează paza antiincendiară la obiectiv. Pentru lucrări de localizare și stingere a incendiului în Portul Internațional Liber Giurgiulești acționează 13 angajați cu 5 autospeciale de intervenție. Misiunea angajaților IGSU va continua până la înlăturarea tuturor riscurilor pentru infrastructura din zonă”, se arată într-un comunicat al Imspectoratului General situaţii de Urgenţă (IGSU).

Amintim că, la 16 ianuarie, un alt rezervor cu peste o mie de tone de şrot de floarea soarelui s-a prăbuşit în Portul Giurgiuleşti după ce a luat foc.

La 15 septembrie, pe teritoriul Portului Goirgiuleşti a fost înregistrat primul incident cu prăbușirea a două silozuri metalice pentru depozitarea șrotului în granule de floarea soarelui, cu volumul de 1200 m3 fiecare, ceea ce a cauzat încălcarea procesului tehnologic de păstrare a șrotului în alte 4 silozuri alăturate.

La 13 noiembrie, în interiorul a două din cele 4 silozuri a fost înregistrată creșterea temperaturii până la 100℃, iar la data de 30 decembrie 2022, în timpul acțiunilor de evacuarea a produsului din interiorul silozurilor, unul dintre acestea s-a incendiat.


 

Anticoruptie.md
22/01/2023Follow us on Telegram

Comentarii