Început de primăvară cu alerte cu bombă. Mai multe instanţe ar fi minate

Anticoruptie.md
01/03/2023
CIJM

Activitatea mai multor instanţe din Chişinău a fost deturnată miercuri din cauza alertelor cu bombă.

Sediul Centru  Foto CIJM

Un bărbat a telefonat la ora 11.00 la telefonul de urgenţe 112 şi a comunicat că sediile Centru şi Buiucani ale

Avocaţii lui Filat, nevoiţi să părăsească sala Foto CIJM

Judecătoriei Chişinău, precum şi cel al Curţii de Apel Chişinău, au fost minate. Deşi oamenii legii au avut dubii privind veridicitatea informaţiei, aceştia au acţionat conform protocolului. Astfel, personal şi justiţiabilii au fost rugaţi să părăsească clădirile, iar geniştii au trecut la verificări.

În urma verificărilor s-a constatat că informaţia a fost falsă.

Sediul Buiucani

Din cauza alertelor, au fost amânate mai multe şedinţe de judecată. Una din ele este în dosarul civil în care ex-premierul Vlad Filat solicită prejudicii de la fostul său avocat Igor Popa pentru pretinsă denigrare.

Cele mai multe alerte false cu bombă au fost făcute vara trecută, într-o săptămână fiind înregistrate peste 50 de astfel de anunţuri. Atunci denunţurile se făceau prin intermediul poştei electronice.

Anticoruptie.md
01/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii