„Îngrijorare” la Parlament. Deputații comuniști, dați dispăruți din sala de ședințe a legislativului

Ilie Gulca
21/01/2022

Ședința extraordinară a Parlamentului, vineri, și-a ținut lucrările fără niciun deputat din partea PCRM. Absența comuniștilor a fost remarcată de deputatul fracțiunii PAS, Vasile Șoimaru, care a solicitat președintelui legislativului, Igor Grosu, să trimită o ambulanță la Moldexpo.   

„Domnule președinte, am o îngrijorare! Nu văd niciun comunist în sală. Azi, din câte știm, sunt 98 de ani de la moartea lui Lenin. Dacă au plecat ei cumva la Moldexpo, vă rog, trimiteți o salvare acolo. Noi avem nevoie de ei”, a spus parlamentarul PAS.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a confirmat absența colegilor lor comuniști, dându-i dreptate lui Șoimaru. „Ei m-au rugat să începem mai devreme ședința Parlamentului, ca să bifeze că au participat și ei, după asta să se ducă cu garoafele... fiecare cu prioritățile lui”, a afirmat Grosu.  

Legislativul a fost convocat vineri în ședință extraordinară pentru a examina condițiile de stabilire și oferire a alocațiilor pentru perioada rece a anului, proiectul privind ratificarea Acordului cu România despre recunoașterea diplomelor instituțiilor de învățământ superior și confirmarea candidaturilor la funcțiile de vicepreședinte al Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

În același timp, site-ul PCRM consemnează vineri „21 ianuarie – Ziua Memorială a liderului proletariatului mondial Vladimir Ilici Lenin”:

„Anul acesta se împlinesc 98 de ani de la moartea acestui remarcabil gânditor, filozof, om politic, revoluționar și organizator al Marii Revoluții Socialiste din Octombrie, constructor și conducător al statului sovietic.

„Bazându-se pe masele populare, Partidul Bolșevic, condus de Lenin, în octombrie 1917 a răsturnat sclavia capitalistă urâtă și a început construcția unei noi republici sovietice. Vladimir Ilici a pus bazele principiilor justiției, democrației și socialismului, sub conducerea sa s-a creat Armata Roșie, care a învins intervenția a 14 state străine și complicilor Gărzii Albe în timpul Războiului Civil, care încercau să distrugă tânăra republică. Împreună cu Lenin, poporul și-a apărat dreptul la o viață liberă și egală într-o țară în care nu era loc pentru oligarhi, iar puterea aparținea muncitorilor și țăranilor”,  se menționează într-un comunicat publicat pe site-ul formațiunii comuniștilor.

Ilie Gulca
21/01/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii