Instituțiile europene au transmis susținerea clară pentru creșterea sprijinului european oferit Republicii Moldova

Mihaela Cibotaru
23/03/2023
europarl.europa.eu

Negocierile privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană trebuie să înceapă cât mai curând, până la sfârșitul anului, după îndeplinirea celor 9 recomandări, potrivit declarației adoptate, joi, în cadrul celei de-a 13 reuniuni a Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Potrivit eurodeputatului Siegfried Mureșan, declarația mai prevede regim european de sancțiuni pentru oligarhii care vor să destabilizeze și să corupă Republica Moldova, crearea unei unități special dedicate relațiilor cu Moldova la nivelul Direcției de Vecinătate a Comisiei Europene (UE).

Alte 4 lucruri importante pentru Republica Moldova, incluse în declarația adoptată, sunt alocarea mai multor resurse Hub-ului UE pentru securitatea internă și managementul frontierelor Republicii Moldova; liberalizarea totală a comerțului UE - Moldova; creșterea sprijinului financiar european pentru Moldova și eliminarea tarifelor de roaming între UE și Moldova.

„Alături de membri ai Parlamentului European și ai Parlamentului Republicii Moldova, reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova, precum și ai Comisiei Europene și ai Serviciului European de Acțiune Externă, am transmis susținerea noastră clară pentru creșterea sprijinului european oferit Republicii Moldova”, a scris Siegfried Mureșan.

Mihaela Cibotaru
23/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii