Își toarnă cenușă pe cap. Membra CSP, Olesea Vîrlan, recunoaște că „a furat” 5 puncte de la candidatul Ion Munteanu

Anticoruptie.md
29/02/2024
Colaj CIJM

Membra CSP, Olesea Vîrlan, evaluarea căreia a dus la anularea rezultatelor concursului pentru funcția de procuror general, recunoaște că a greșit în privința lui Ion Munteanu. Aceasta spune că punctajul candidatului ar fi trebuit să fie 8,5 în loc de 3,5, dar … „s-au strecurat anumite greșeli”.

„În orice calcule au loc toate greşelile posibile. Orice evaluare are o doză de subiectivism. Orice eroare în domeniul juridic poate fi corectată prin mijloace juridice. Ca membru al Consilului Superior al Procuraturii mă conduc de Lege și imparțialitate. Nu mă simt bucuroasă că s-au strecurat anumite greșeli în evaluarea efectuată de către mine. De data aceasta itemii evaluării au arătat un conținut confuz. Referitor la candidatura dlui Ion Muntean nu am nici o obiecție personală, precum nu am obiecții persoanele nici la celelalte candidaturi. Dacă n-ar fi fost aceste erori, evaluarea dlui Ion Muntean se rezuma la 8,5.  Asta-i ce vă pot comunica. De aceea și am votat pentru revocarea deciziei și încetarea concursului. Pledez pentru loialitate constituțională în activitatea CSP”, a comentat Vîrlan.

În urma probei interviului, care s-a desfășurat în data de 22 februarie, din totalul celor patru candidați admiși, cel mai mare punctaj l-a obținut adjunctul procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi - 8,53. Ion Muntean a acumulat 8,16 puncte, situându-se pe poziția a treia, după procurorul Igor Demciucin care a primit 8,19 puncte.

În situația în care doar Ion Munteanu a fost depunctat și luând în considerație discrepanța asumată de membra CSP, actualul procuror general interimar ar fi trebuit să fie candidatul la șefia Procuraturii Generale, cu un punctaj de 8,72.

Anticoruptie.md
29/02/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii