Josep Borrell a semnat, la Chișinău, statutul Misiunii de Parteneriat a Uniunii Europene în Moldova

Crina Dumitriu
30/09/2023
Captura

Vicepreședinte al Comisiei Europene, reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, și ministrul de Interne, Adrian Efros, au semnat, vineri, la Chișinău, statutul  Misiunii de Parteneriat a Uniunii Europene în Moldova (MPUE). Misiunea civilă, parte a politicii comune de securitate și apărare a UE, are obiectivul de a consolida capacitățile Republicii Moldova  în domeniul gestionării crizelor și al amenințărilor hibride.

Președinta Maia Sandu a salutat activitatea misiunii și și-a exprimat interesul de a continua aprofundarea cooperării cu Uniunea Europeană în domeniul securității și apărării.

Josef Borell s-a întâlnit la Chișinău cu Maia Sandu. Dialogul a vizat procesul de aderare al Republicii Moldova la UE, situația de securitate din regiune și consolidarea capacităților țării noastre de a face față amenințărilor la adresa securității naționale. Președinta a apreciat suportul acordat de UE în realizarea reformelor și întărirea sectorului de securitate și apărare prin intermediul Instrumentului european pentru pace. 

 

Crina Dumitriu
30/09/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii