Judecătoria Bălți a confirmat legalitatea alegerilor locale din municipiu. Mandatul lui Nicolai Grigorișin a fost validat

Ilie Gulca
22/12/2021
Nicolai Grigorișin

Judecătoria Bălți a confirmat marți legalitatea alegerilor locale noi în municipiul Bălți și a validat mandatul de primar al lui Nicolai Grigorișin.

Candidatul independent, Nicolai Grigorișin, a obținut 7.148 de voturi sau aproape 85% din voturile celor care au exprimat o opțiune. Pentru Nicolae Chirilciuc de la „Patrioții Moldovei”, celălalt candidat la alegerile locale, au votat 1.248 de oameni cu drept de vot sau puțin peste 15%.

În turul doi al alegerilor s-au prezentat la urne mai puțin de 10% din alegători sau 10.200 de persoane.

Conform legislației electorale, la al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi indiferent de numărul alegătorilor ce au participat la alegeri.

Candidata Partidului Șor la Primăria Bălți, Marina Tauber, după ce a acumulat cele mai multe voturi în cadrul primului tur de scrutin, a fost exclusă din cursa electorală. Candidata Partidului ŞOR a fost acuzată de admiterea mai multor ilegalități privind cheltuielile formațiunii în campania electorală.

Ilie Gulca
22/12/2021Follow us on Telegram

Comentarii