Judecătoria Bălți a confirmat legalitatea alegerilor locale din municipiu. Mandatul lui Nicolai Grigorișin a fost validat

Ilie Gulca
22/12/2021
Nicolai Grigorișin

Judecătoria Bălți a confirmat marți legalitatea alegerilor locale noi în municipiul Bălți și a validat mandatul de primar al lui Nicolai Grigorișin.

Candidatul independent, Nicolai Grigorișin, a obținut 7.148 de voturi sau aproape 85% din voturile celor care au exprimat o opțiune. Pentru Nicolae Chirilciuc de la „Patrioții Moldovei”, celălalt candidat la alegerile locale, au votat 1.248 de oameni cu drept de vot sau puțin peste 15%.

În turul doi al alegerilor s-au prezentat la urne mai puțin de 10% din alegători sau 10.200 de persoane.

Conform legislației electorale, la al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi indiferent de numărul alegătorilor ce au participat la alegeri.

Candidata Partidului Șor la Primăria Bălți, Marina Tauber, după ce a acumulat cele mai multe voturi în cadrul primului tur de scrutin, a fost exclusă din cursa electorală. Candidata Partidului ŞOR a fost acuzată de admiterea mai multor ilegalități privind cheltuielile formațiunii în campania electorală.

Ilie Gulca
22/12/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii