La Melitopol, ocupanții ruși se tem să meargă pe străzi. După o noapte relativ liniștită, Odesa a fost bombardată

Viorica Mija
19/05/2022
Ukrinform

Rușii au lansat în mod repetat atacuri cu rachete asupra Odesei, începând cu ora 6.00. Totodată, se păstrează riscul unor provocări de pe teritoriul zonei transnistrene, titrează portalul UNIAN, care transmite în regim online imagini de la fața locului.

Locuitorii din Odesa au raportat că au auzit sunetele exploziilor la periferia orașului. Deși canalele telegram locale raportează despre intensificarea atacurilor rusești, autoritățile din regiune nu au declanșat starea de alertă. 

Între timp, la Melitopol, mișcarea de rezistență ia amploare, iar pe străzi se duce un adevărat ”război de gherilă”. Localnicii au aruncat în aer un tren blindat al ocupanților ruși și au avariat un segment considerabil de cale ferată. Potrivit presei locale, cei doi morți, găsiți pe o stradă din Melitopol, ar fi militari ruși "de rang înalt", uciși de locuitorii orașului.

Viorica Mija
19/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii