Lanţul demisiilor, de la Guvern la Preşedinţie. Fără purtător de cuvânt şi un nou secretar general la instituţie

Anticoruptie.md
10/01/2023
presedinte.md

Preşedinta Maia Sandu a semnat marţi câteva decrete ce ţin de remanierea cadrelor în instituţia prezidenţială.

Fostul coleg al preşedintei din Guvernul Filat, ex-ministrul Finanţelor Veaceslav Negruța, consilier prezidenţial în domeniul economic, va ocupa de miercuri funcția de secretar general al Aparatului Președintelui Republicii Moldova.

Cristina Gherasimov, care a deținut funcţia respectivă până marţi, a fost numită în funcţia de consilier în domeniul politicii externe și a integrării europene. 

Maia Sandu a numit-o pe Stella Jantuan în funcția de consilier prezidențial pe probleme politice, relații cu autoritățile publice și societatea civilă.

Tot marţi, şefa statului a semnat cererea de demisie a Sorinei Ştefârţă din funcţia de consilier pentru comunicare publică și purtător de cuvânt. Jurnalista Ştefârţă nu a făcut public motivul plecării de la Preşedinţie.

Precizăm că Maia Sandu s-a arătat nedumerită de faptul că niciun jurnalist nu a fost prezent marţi la ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Alexei Buzu. „Presa nu a fost invitată sau nu a venit? Ce s-a întâmplat?”, a spus președinta.

Anticoruptie.md
10/01/2023Follow us on Telegram

Comentarii