Lanţul demisiilor, de la Guvern la Preşedinţie. Fără purtător de cuvânt şi un nou secretar general la instituţie

Anticoruptie.md
10/01/2023
presedinte.md

Preşedinta Maia Sandu a semnat marţi câteva decrete ce ţin de remanierea cadrelor în instituţia prezidenţială.

Fostul coleg al preşedintei din Guvernul Filat, ex-ministrul Finanţelor Veaceslav Negruța, consilier prezidenţial în domeniul economic, va ocupa de miercuri funcția de secretar general al Aparatului Președintelui Republicii Moldova.

Cristina Gherasimov, care a deținut funcţia respectivă până marţi, a fost numită în funcţia de consilier în domeniul politicii externe și a integrării europene. 

Maia Sandu a numit-o pe Stella Jantuan în funcția de consilier prezidențial pe probleme politice, relații cu autoritățile publice și societatea civilă.

Tot marţi, şefa statului a semnat cererea de demisie a Sorinei Ştefârţă din funcţia de consilier pentru comunicare publică și purtător de cuvânt. Jurnalista Ştefârţă nu a făcut public motivul plecării de la Preşedinţie.

Precizăm că Maia Sandu s-a arătat nedumerită de faptul că niciun jurnalist nu a fost prezent marţi la ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Alexei Buzu. „Presa nu a fost invitată sau nu a venit? Ce s-a întâmplat?”, a spus președinta.

Anticoruptie.md
10/01/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii