„Legea a fost interpretată greșit”. Sergiu Sîrbu spune că își va demonstra nevinovăția în judecată

Ilie Gulca
01/12/2021
Sergiu Sîrbu. Foto: Facebook.com

Fostul deputat democrat și actualul vicepreședinte al Partidului Șor, Sergiu Sîrbu, califică constatările Autorității Naționale de Integritate (ANI) legate de declarațiile sale de avere drept „aberante” după ce Autoritatea a depistat avere nejustificată în cazul său în valoare de 1,9 milioane de lei.

„Cifrele menționate sunt, de fapt, rulajul de pe mai multe conturi ale familiei, care erau destinate administrării a patru credite bancare în ultimii cinci–șase ani”, a reacționat Sîrbu pe pagina sa de Facebook, insistând că „legea a fost interpretată greșit”.

El spune că a prezentat la ANI „toate datele, probele și actele justificative, care confirmă legalitatea tuturor veniturilor și tranzacțiilor” și își exprimă regretul că autoritatea a respins, „nejustificat”, toate probele prezentate.

În cadrul unui controlul al averii fostului deputat, inspectorul de integritate, Ada Griciuc, a constatat prezența unei diferențe de peste 1,9 milioane de lei și deținerea nejustificată în acestor bani.

Diferența substanțială a fost stabilită pentru 2016–2019, pe durata exercitării funcției de demnitate publică de către Sergiu Sîrbu. Acești bani au fost identificați în conturile bancare ale fostului parlamentar și s-a stabilit că au fost depuși sub formă de numerar.

Ilie Gulca
01/12/2021Become a Patron!

Comentarii