Lenin a fost incendiat. Unde a avut loc incidentul

Tatiana Gherța
09/03/2023
facebook.com/alexandr.matarin.9

În noaptea de miercuri spre joi, în jurul ore 4:00, monumentul liderului bolșevic, Vladimir Lenin, amplasat în fața casei de cultură din Anenii Noi a fost vandalizat. Informația a fost confirmată pentru anticoruptie.md de către ofițerul de presă al inspectoratului de Poliție Anenii Noi, Mariana Direnco.

Inițial, fotografii de la fața locului au fost publicate de primarul socialist al orașului Anenii Noi, Alexandr Mațarin.   

sursa: facebook.com/alexandr.matarin.9

„Oare în care direcție mergem noi și ce ne așteaptă? Dincolo de rolul cuiva în istorie, consider că distrugerea bunurilor publice constituie o infracțiune gravă. Sper că poliția va găsi eroii.”, a menționat Mațarin.

Pe marginea acestui caz s-a expus și poliția din Anenii Noi care s-a autosezizat în baza fotografiilor publicate de primar.

„Astăzi, poliția din Anenii Noi s-a autosesizat în baza unor imagini video pe faptul vandalizării  unui monument amplasat în apropierea casei de cultură din or. Anenii Noi.

Polițiștii, au stabilit preliminar că în jurul orei 4:00, un bărbat până la moment neidentificat, în nemijlocita apropiere a unui monument a incendiat un tomberon fugind de la fața locului.

Cazul este înregistrat și documentat de către oamenii legii pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.”, a declarat ofițerul de presă al poliției, Mariana Didenco .

Tatiana Gherța
09/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii