Litvinenco îl avertizează pe liderul socialiștilor să nu se mai alieze cu oligarhii. Igor Dodon: „Procuratura Generală, în frunte cu Alexandr Stoianoglo, a evoluat considerabil”

Mădălin Necșuțu
08/10/2021

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a afirmat astăzi că Igor Dodon a mers de două ori deja în direcția greștță după ce s-a aliat pe rând cu doi oligarhi corupți, motiv pentru care a pierdut puterea.

„Înţeleg foarte bine obsesiile lui Dodon. Dar vreau să-i reamintesc că asocierea cu Plahotniuc (în cazul “kuliocului”) l-a costat Preşedinţia, iar asocierea cu Platon l-a costat Parlamentul. Degeaba încearcă să-şi ofere din nou serviciile politice acestor doi fugari, că ar putea să mai sufere noi eșecuri (mai are unde?). Îl sfătuiesc pe el și pe alții să înțeleagă odată și pentru totdeauna că timpul oligarhilor și a oligarhiei a trecut. Și dacă vor să facă politică, să o facă cu forţele proprii şi pornind de la agenda cetăţenilor, dar nu de la propriile frustrări”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Declarațiile sale vin după ce Dodon a scris la rândul său pe Facebook că ceea ce se întâmplă în țară este o tentativă de lovitură de stat și de uzurpare a puterii de către președintele Maia Sandu și partidul său, Partidul Acțiune și Solidaritate.

„Arestarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo este o acțiune ilegală, dictată de tendința guvernării de a nu admite dezvăluirea de către procurorul general a informaţiei despre implicarea primelor persoane ale actualului regim în mai multe fărădelegi și, în special, în furtul miliardului”, a scris Dodon.

Socialiștii au mai anunțat proteste de stradă pentru ziua de duminică, în condițiile în Republica Moldova trece din nou print-o gravă situație pandemică.

Deși nu a făcut niciun progres pe dosarele de corupție timp de circa doi ani cât s-a aflat la cârma Procuraturii Generale, Stoianoglo este lăudat de către Dodon pentru activitatea sa.

„Maia Sandu și partidul său doresc să bage frica în oameni, să îngenuncheze nu numai opoziţia, dar și pe toți cei care sunt nemulțumiți, precum și să înceteze investigația în anumite dosare penale de rezonanță, în care Procuratura Generală, în frunte cu Alexandr Stoianoglo, a evoluat considerabil”, a scris Dodon.

Mădălin Necșuțu
08/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii