Locuinţe şi lăcaşe de cult din Ucraina, ţinta armatei ruse

Mihaela Cibotaru
22/03/2023
UNIAN

Armata rusă continuă atacurile cu rachete asupra obiectivelor civile și de infrastructură critică din Ucraina. Mai multe localități din regiunile Odesa, Zaorojie, Kiev, Jitomir și altele au fost atacate în ultimele 24 de ore.

Astăzi, la orele amiezii, două rachete au lovit un bloc de locuințe cu 9 etaje în regiunea Zaporojie, unde o persoană a decedat, iar 25 sunt internate în spital, inclusiv 3 persoane în stare gravă.

În total, miercuri, Rusia a lansat spre Zaporojie 6 rachete, a comunicat șeful administrației militare a regiunii, Iurii Malașko. La fel, sub focurile armatei rusești sunt casele locuitorilor de pe insula Hortița din regiune.

Numărul deceselor în Rjișev (regiunea Kiev), unde noaptea trecută au fost distruse parțial două cămine și clădirea liceului profesional, a crescut până la 4. În regiunea Jitomir, dronele lansate de ruși au afectat un obiect al infrastructurii regionale, iar potrivit autorităților locale, în regiune nimeni nu a avut de suferit. Potrivit autorităților, pe parcursul nopții trecute Rusia a lansat 21 de drone „Șahed” în direcția Ucrainei.

În seara zilei de ieri, armata rusească a lovit cu rachete o mănăstire din Odesa, unde au fost rănite 3 persoane și afectate mai multe clădiri.

Statul general al forțelor armate ale Ucrainei a comunicat că agresorul ignoră, în continuare, legile și obiceiurile de război, se trag focuri în direcția localităților și a obiectelor de infrastructură critică. "În ultimele 24 de ore, ocupanții au provocat 10 atacuri cu rachete și 32 lovituri de aviație, precum și au efectuat 90 de lovituri din sisteme reactive de foc în salve, în special, în direcția obiectivelor civile", a comunicat autoritatea.

Mihaela Cibotaru
22/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii