Lovitură în poarta clubului Sheriff. UEFA: „Niciun meci din cupele europene nu va fi disputat în regiunea transnistreană”

Viorica Mija
25/06/2022
Sursa: Sheriff Tiraspol

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) pune piciorul în prag și interzice să mai organizeze meciuri în regiunea transnistreană conform unei decizii anunțate pe 24 iunie.

„În contextul escaladării conflictului militar care a culminat cu invadarea teritoriului ucrainean de către armata rusă, Comitetul Executiv al UEFA a decis ca niciun meci din competiţiile UEFA să nu se dispute în regiunea transnistreană până la noi ordine", se arată în comunicatul oficial al UEFA.

Prin urmare, FC Sheriff Tiraspol, care va începe să joace în primul tur preliminar al UEFA Champions League (sezonul 2022/23), a fost invitată să propună un loc/stadion alternativ (care trebuie să respecte toate reglementările UEFA aplicabile) în afara regiunii transnistrene pentru meciurile de acasă din competițiile cluburilor UEFA.

Tiraspolul este situat la aproximativ 90 de kilometri de orașul ucrainean Odesa, o țintă obișnuită a rachetelor rusești. „Decizia se bazează pe considerații și concluzii trase în mod constant de agențiile specializate în analiză politică și strategică internațională”, a spus UEFA.

Sheriff, care a câștigat liga moldovenească în 20 din ultimele 22 de sezoane, ar putea să aleagă să joace meciurile în capitala Republicii Moldova, Chișinău.

Clubul de Fotbal Sheriff Tiraspol face parte din imperiul oamenilor de afaceri Victor Gușan și Ilia Kazmalî.

Cei doi controlează un grup de companii active pe aproape toate segmentele economiei transnistrene: energie, criptovalută, carburanți, medicamente, produse alimentare, alcool, telefonie fixă și mobilă, internet, bănci și asigurări etc. Aceste companii achită zeci de milioane de dolari anual la bugetul regiunii secesioniste prorusești din stânga Nistrului.

Viorica Mija
25/06/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii