Mai multe apartamente date în chirie oficial - mai mulți bani la buget

Mihaela Cibotaru
22/05/2023
SFS

17,2 mln de lei din impozitul pe venit au fost încasate la buget în primele 4 luni ale anului curent, de la persoanele fizice  care dau în locațiune bunuri imobile. Potrivit Serviciului Fiscal de Stat (SFS), suma este cu 40,1% mai mare față de aceeași perioada a anului precedent.

În perioada ianuarie-aprilie curent, 929 persoane fizice au informat Serviciul fiscal despre faptul că dau în locațiune bunuri imobile.

Potrivit unui comunicat al SFS, este în creștere și numărul de contracte de dare în locațiune a bunurilor imobile înregistrate. În primele 4 luni ale anului 2023, au fost înregistrate 7332 contracte de dare în locațiune, ceea ce este cu 18,5% mai mult decât în perioada similară a lui 2022.

În urma controalelor efectuate la 147 persoane fizice, ce dau în locațiune imobile, cetățenii au achitat la buget 321,2 mii de lei – plăți de bază, 24,8 mii de lei - majorare de întârziere și amenzi în valoare de 11 mii de lei.

Serviciul Fiscal de Stat  informează cetățenii despre obligațiunile fiscale aferente veniturilor obținute din darea în chirie a imobilelor, inclusiv prin intermediul platformelor Booking, Airbnb ș.a.

Mihaela Cibotaru
22/05/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii