Mai multe teste, mai multe cazuri pozitive: Republica Moldova, pe locul 30 în Europa după numărul de infectări cu COVID-19

Irina Odobescu
27/01/2022
Foto: report.md

Republica Moldova se află pe locul 30 în Europa cu incidența infectărilor de 642 la 100.000 de oameni, media europeană fiind de 1.357. În 2022, numărul de infectări a crescut considerabil, la fel ca testele efectuate zilnic.

În topul clasamentului este Danemarca cu peste 4.000 de infectați și Franța, care depășește 3.000. România are o incidență de 633, iar Ucraina – 280 de cazuri la 100.000 de locuitori.  

În săptămâna a treia a anului 2022, avem o creștere de 2,5 ori a numărului de cazuri de infectare. În prezent, sunt 38.135 de persoane infectate cu noul coronavirus în Moldova. Numărul pacienților în stare gravă și extrem de gravă a ajuns la 221.

Din 16 probe secvențiate, maximum posibile pe moment, 13 sunt varianta Omicron și trei Delta. Ponderea varinatei Omicron crește, iar după estimări o treime din cei testați sunt infectați cu varianta Omicron. 

În același timp, în Republica Moldova a fost înregistrat primul caz de Flurona. Este vorba despre un copil de cinci ani, care a fost diagnosticat pozitiv cu Covid-19 și concomitent cu gripă.

Doar raioanele Edineț, Briceni, Șoldănești, Dondușeni, Cantemir și Ștefan-Vodă sunt în cod galben. Celelalte sunt în cod roșu. Cea mai gravă situație este în Chișinău, urmat de Anenii Noi, Ialoveni și Glodeni.

Procesul de vaccinare în ultimele săptămâni are un caracter crescător, dar lent. Cei mai mulți cetățeni s-au vaccinat în Chișinău, Soroca și Dubăsari.

Numărul cazurilor totale de infectare cu noul coronavirus a ajuns în Republica Moldova la 423.568. În total, de la începutul pandemiei, au decedat 10.584 de persoane din cauza complicațiilor provocate de coronavirus. 

Irina Odobescu
27/01/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii