Mai mulți bani de la Fondul Monetar Internațional: cum vor fi cheltuiți

Viorica Mija
12/05/2022
Foto simbol

Directorii executivi ai FMI au finalizat evaluarea ad-hoc a programului pentru Republica Moldova. Astfel, volumul total de finanțare a fost majorat cu circa 260,11 milioane de dolari SUA.

Directorii executivi au decis debursarea imediată a 144,81 milioane de dolari SUA, astfel încât țara noastră să poată face față crizei cauzată de războiul din Ucraina.

” Frontiera Republicii Moldova a fost traversată deja de peste 400 mii de refugiați care au părăsit Ucraina din cauza războiului. Această cifră raportată la numărul de locuitori este pe departe cea mai înaltă din regiune”, se arată în comunicatul Consiliului de directori executivi FMI.

Astfel, noua tranșă de finanțare ar trebui să acopere cheltuieli urgente legate de asigurarea balanței de plăți în contextul războiului din Ucraina. Banii vor fi direcționați și pentru acordarea suportului din partea bugetului pentru categoriile vulnerabile.

Suma totală a debursărilor în cadrul programului de 40 luni cu FMI, aprobat în decembrie 2021, va atinge un volum de circa 795,72 milioane de dolari SUA.

Viorica Mija
12/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii