Maia Sandu a făcut anunțul: Cu ce ser a ales să se vaccineze șefa statului

Anticoruptie.md
30/04/2021
Facebook

Președinta Maia Sandu a declarat, joi seară, în emisiunea „În ProFunzime” de la Pro TV Chișinău, că se va vaccina cu serul AstraZeneca în cel mai apropiat timp, imediat după ce Ministerul Sănătății va da undă verde pentru a treia etapă de vaccinare, atunci când toți cei care doresc vor putea să-și administreze vaccinul.

„Toți doritorii, eu personal o să mă vaccinez cu Astra Zeneca, vor putea face acest lucru în următoarele luni”, a declarat șeful statului.

Ea a mai spus că, în cel mai scurt timp, se vor finaliza și negocierile pentru noile achiziții de vaccin și că Republica Moldova va primi, pe parcursul lunii mai, mai multe cantități importante de vaccin, astfel încât acestea să ajungă pentru toți cetățenii care vor dori să se vaccineze.

„În primul rând este vorba despre Astra Zeneca, aceasta este cantitatea cea mai mare pe care o putem cumpăra. Apropo, aici putem cumpăra de toată cantitatea de care avem nevoie în următoarele luni. Mai purtăm negocieri și cu alte companii”, a precizat ea.

Conform statisticilor oficiale, circa 145.000 de persoane s-au vaccinat deja în Republica Moldova, în mare parte doctori și personal medical, profesori, poliștiști, jurnaliști și alte persoane din categoriile de risc sporit sau vârstnici.

Anticoruptie.md
30/04/2021Become a Patron!

Comentarii