Maia Sandu, alături de Zelenski, la Bucha

Mihaela Cibotaru
31/03/2023
eurointegration.com.ua

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, participă, alături de oficiali din alte state, la un eveniment dedicat marcării unui an de la eliberarea orașului Bucha de sub ocupația armatei rusești. Sandu a subliniat că atrocitățile comise de armata rusă nu trebuie să rămână nepedepsite, iar comunitatea internațională urmează să facă front comun împotriva terorii la care sunt supuși ucrainenii.

„Astăzi, poporul Moldovei și cu mine suntem alături de comunitatea globală în a ne aminti teroarea căreia au fost supuși civilii din Bucha acum un an. Onorăm și îi deplângem pe cei nevinovați. Democrațiile trebuie să lucreze împreună pentru a asigura investigarea și pedepsirea acestor atrocități”, a scris Maia Sandu.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că pe străzile din Bucha întreaga lumea a putut vedea adevăratul rău rusesc, nedeghizat. Potrivit lui, în Bucha a fost văzut „ceea ce Kremlinul a tins să aducă și pe alte străzi ale Ucrainei, pe alte străzi ale Europei și lumii, dacă nu am fi fost noi, dacă nu ar fi fost ucrainenii”. „Noi nu vom permite să fie uitat! Decența umană nu va permite să se uite!”, a spus Zelenscki.

La eveniment participă și prim-ministrul slovac Eduard Geger, prim-ministrul slove, Robert Golob și prim-ministrul croat Andrej Plenkovic.

Pe 31 martie 2022 armata ucraineană a eliberat orașul Bucha, în care a descoperit ororile comise de soldații ruși. timp de 33 de zile armata rusească a omorât peste 1400 de persoane și a comis 9000 de crime de război.

Mihaela Cibotaru
31/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii