Maia Sandu către profesori: „Munca Dumneavoastră este o investiție importantă în viitorul fiecărui copil și în viitorul țării noastre”

Mădălin Necșuțu
05/10/2021
Administrația Prezidențiale

Șefa statului Maia Sandu a transmis, marți, un un mesaj tuturor profesorilor din Republica moldova cu prilejul Zilei Profesorului și al Zilei Mondiale a Educației, în care a declarat că misiunea profesorilor este cu adevărat una importantă pentru generațiile viitoare.

„Îmi exprim respectul pentru dedicația și profesionalismul Dumneavoastră, pentru optimismul și creativitatea cu care munciți în fiecare zi. Știu că, de multe ori, vă asumați grija nu doar pentru procesul de predare, ci și pentru viața și sănătatea copiilor. Munca Dumneavoastră este o investiție importantă în viitorul fiecărui copil și în viitorul țării noastre. Cred cu tărie în puterea educației, care ne definește ca oameni, și cred în puterea dumneavoastră creatoare. La mulți ani, dragi profesori!”, a spus Maia Sandu.

Tot în contextul acestor două sărbători, în seara zilei de ieri, șefa statului a discutat, în format online, cu mai mulți tineri pedagogi din diverse localități ale țării.

„În ajunul Zilei Profesorului și al Zilei Mondiale a Educației, pe care le marcăm astăzi, mi-am dorit să știu cum arată viața lor, cu ce probleme se confruntă și ce așteptări au de la autorități. M-am bucurat să cunosc tineri frumoși și entuziaști, care prin munca lor schimbă, în fiecare zi, soarta copiilor din satele și orașele noastre. I-am felicitat pentru curajul de a îmbrățișa această profesie interesantă, dar și solicitantă”, a spus Președinta Maia Sandu.

Șefa statului a discutat cu tinerii pedagogi despre cât de important este să construim o societate care prețuiește educația și un stat ce are grijă de profesori. „Am vorbit despre lucrurile care îi pot motiva pe tineri să aleagă pedagogia și mai apoi să meargă în școlile în care este mare nevoie de ei - salarii mai bune, locuințe accesibile, posibilități de dezvoltare profesională și, foarte important, respectul comunității”, a afirmat doamna Maia Sandu.

Mădălin Necșuțu
05/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii